måndag 17 september 2007

LIKA stavas åter med K!


Välkommen till LIKA Bloggen
Äntligen!
En Blogg för vårt breda, spännande och långsiktiga projekt!Nu kan vi med gott samvete hävda att vi jobbar med alla fyra processer:
L som i Lärande
I som i Information
K som i Kommunikation
A som i Administration

Det har ju varit minst sagt statiskt läge i kommunikationen via vår hemsida http://www.likadigital.se/ av såväl goda som mindre goda skäl! Vi kommer att flytta sidan inom kort och göra den mer uppdaterad.

Nåväl, nu kommer vi att blogga LIKA projektet kontinuerligt! Det passar särskilt bra i ett sånt långt projekt som LIKA 2006 - 2011. Att se till att bibehålla energi i själva projektprocessen är en av våra viktigaste uppgifter.

Där hoppas vi att alla ni som har goda kunskaper och erfarenheter av IKT inom lärarutbildning och skola vill vara med och bidra.


Bloggar är som bekant kommunikationsarenor som är beroende av kommentarer, synpunkter och reflektioner!

Vi hoppas därför att du vill vara med och tillföra energi i LIKA projektet och också få energi och inspiration för ditt eget arbete med digital kompetens i lärarutbildningen och IKT frågor i skola och utbildning.

EU har i dagarna konstaterat att var fjärde EU medborgare är s.k. Data analfabet och att detta hotar Europas konkurrenskraft på sikt. Digital kompetens är också en av EU:s åtta nyckelkompetenser för EU medborgaren.

Vi har fokus på lärarutbildningarna i vårt projekt men längst fram står alltid barnen ändå. Det är för dem vi jobbar, när allt kommer kring.


Dagens och morgondagens barn har alla rätt till en skola som ser digital kompetens som en förutsätning för ett aktivt och utvecklande e-modborgarskap.

Det är i alla fall vad jag ser framför mig när jag talar om lärarutbildning, skola och pedagogisk utveckling.

Eva Fors, IT pedagog GIH och processledare för LIKA projektet

1 kommentar:

Annika H sa...

Håller verkligen med dig om att barnen och ungdomarna är det viktigaste vi har i åtanke då vi så gärna vill få in mer IKT i lärarutbildningen.
Låt oss möta dem i deras digitala värld! De är redan där. Är vi?